1. Home
  2. Nieuwe huisvesting

Nieuwe huisvesting

Wonen en leren aan het water

Op het terrein van de Maritiem Academie Harlingen is een gloednieuwe studentenhuisvesting gebouwd. Vanaf eind mei 2024 wonen de vmbo-leerlingen en de mbo-studenten hier tijdens  hun schoolweken. Op zaterdag 29 juni houden wij een Open Dag voor iedereen die geïnteresseerd is in de bouw, maar ook het wonen in deze nieuwe studentenhuisvesting en de maritieme opleidingen die op de campus worden aangeboden. Je bent van harte welkom om te komen kijken! Aanmelden is niet nodig.

Wat is er te doen

Voor kinderen tot 12 jaar zijn er diverse activiteiten op het water, zoals zeilen, suppen en kanovaren. Onze nieuwe studentenhuisvesting is open voor bezoek. Kom een kop koffie of thee drinken in het restaurant en bekijk de woonruimtes en slaapkamers. In het simulatorcentrum stap je in de kapiteinsstoel om zelf te varen op een van de binnenvaartsimulatoren. Maar laat je vooral ook informeren over jouw studiemogelijkheden bij ons op de campus. Wie weet is een maritieme opleiding wel iets voor jou!

Over de nieuwe huisvesting

Op de campus vind je de Maritieme Academie Harlingen met vmbo-leerlingen, Nova College Scheepvaart met mbo-studenten en volwassenen die een opleiding of training volgen in de maritieme sector. De school heeft ongeveer 130 leerlingen en 150 studenten, heeft drie opleidingsschepen en een simulatiecentrum voor de opleidingen voor de binnenvaart en de zeevaart. De nieuwe studentenhuisvesting biedt plaats aan 150 leerlingen en studenten.

Met onze nieuwe studentenhuisvesting zijn we klaar voor de toekomst. Het moderne gebouw is veilig, duurzaam en van alle gemakken voorzien. Er is een restaurant voor het ontbijt, de lunch en het avondeten, met een terras aan het water. De slaapkamers hebben een eigen badkamer met toilet. Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonruimte waar de studenten elkaar na de lessen kunnen ontmoeten. Wie dat wil, kan vanaf klas 1 van het vmbo tot de laatste klas van het mbo terecht op de nieuwe huisvesting.

Deze opleidingen kun je volgen in Harlingen:

Vmbo Maritiem & Techniek

Geïntegreerde Leerweg Route

Van vmbo naar mbo-niveau 2

Mbo Scheepvaart

Binnenvaart

Zeevaart

Wil je meer informatie over de opleidingen of een kennismakingsgesprek aanvragen? Neem dan contact op met de administratie via 0517-412300.