1. Home
  2. Leren en wonen

Een vmbo-school voor Maritiem & Techniek

De Maritieme Academie Harlingen is een maritieme school. Hiermee wordt bedoeld dat alle lessen en activiteiten die je op school krijgt in het teken staan van water, varen en techniek. Je kunt bij ons de vierjarige opleiding VMBO Maritiem & Techniek volgen. Met je diploma kun je daarna doorleren voor binnenvaartschipper of leren voor een baan in de scheeps- en jachtbouw.

Huisvesting

De Huisvesting maakt een groot deel uit van je opleiding bij ons op school. Om je goed voor te bereiden op het leven op een schip woon je samen met je klasgenoten op kamers. Vanaf het eerste jaar mag het, vanaf het derde jaar is het verplicht voor leerlingen die leren voor binnenvaartschipper. Kies je voor scheeps- en jachtbouw dan hoef je niet, maar als je van ver komt, kan het wel.

We gaan een nieuwe huisvesting bouwen met een restaurant en een recreatiezaal. Als alles volgens planning verloopt is het in schooljaar 2023-2024 klaar. Zit jij nu in groep 7 of 8, dan is de kans groot dat jij een van de eerste leerlingen bent die komt wonen in het nieuwe gebouw!

Online rondleiding

Om je alvast een indruk te geven van onze school kun je de filmpjes bekijken over de huisvesting en de opleiding VMBO Maritiem & Techniek. Of bekijk de online rondleiding door de school.

Bekijk de video