1. Home
  2. Informatie voor basisscholen

De opleiding VMBO Maritiem & Techniek is een vierjarige vo-opleiding voor kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar. Op onze school zitten echte doeners, jongens en meisjes die interesse hebben in een leven op en om het water, varen of techniek en graag met hun handen werken.

Informatiepakket aanvragen

Ieder kind is uniek en dat geldt natuurlijk ook voor zijn of haar interesses. We kunnen ons voorstellen dat u als leraar vragen heeft over de opleiding en of de opleiding bij een leerling past. U kunt bij ons een informatiepakket aanvragen die wij per post toesturen. Deze informatie is ook te downloaden:

Kom langs met de klas

Het maritieme gevoel moet je echt beleven en daarom organiseren we regelmatig scholenbezoeken met workshops voor leraren en hun klassen. Tijdens zo’n workshop krijgen klassen een rondleiding, is er een doe-activiteit, laten we het Binnenvaart Simulatorcentrum zien en mag een klas aan boord stappen van een van de opleidingsschepen.

De Varende Klas

Naast de workshops organiseren we enkele keren per jaar De Varende Klas, waarbij ons opleidingsschip Prinses Máxima ingezet wordt. De klas stapt aan boord van het schip en krijgt daar een maritiem programma aangeboden. De leerlingen gaan aan de slag met een activiteitenboekje met opdrachten en mogen proeven aan het werken en wonen op een schip. Duur: gemiddeld 3 uren.

Presentatie op school

Als binnenvaartschipper krijg je veel te maken met onderwerpen die je op de basisschool in thema’s leert. Denk daarbij aan wereldoriëntatie, beroepen, natuur & techniek, topografie, maar ook aan reizen, het oceaanleven en duurzaamheid. Toch is het beroep, en wat daar zoal bij komt kijken, bij veel kinderen nog onbekend. In een korte presentatie met leerzame, maritieme workshops laten we in de klas graag zien wat het wonen en werken op een schip inhoudt. Duur: 2 uren

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een activiteit aanvragen? Leraren kunnen contact opnemen met mevr. I. Zuidema, via informatie@maritiemeacademieharlingen.nl of 0517 – 412300.