1. Home
  2. Leren in de praktijk

Theorie en praktijk

Op ons vmbo willen we je zoveel mogelijk laten kennismaken met de maritieme sector. Naast de verplichte vakken Nederlands, Engels, wiskunde, Mens en Natuur, Mens en Maatschappij, natuur-/scheikunde, maatschappijleer en economie krijg je bij ons ook les in nautische vakken, zoals matroosvaardigheden, navigeren, laden en lossen, metaalbewerking en elektrotechniek.

Profiel Maritiem en Techniek

Het profiel dat we op school aanbieden  heet Maritiem en Techniek. Je gaat aan de slag in de verschillende vaklokalen voor hout- en metaalbewerking, motoren en mechatronica. Op de computers en beeldschermen in ons Binnenvaart Simulatorcentrum oefen je met echte situaties op schepen. Daarnaast leer je op onze opleidingsschepen in het echt wat je oefent op de simulator.

Ervaring opdoen

Tijdens de opleiding brengen jij en je klasgenoten regelmatig een bezoek aan bedrijven in de maritieme sector. Er zijn zeilweken en je maakt uitstapjes naar het buitenland. Vind je het leuk om in wedstrijdverband iets te betekenen voor de school, dan kun je je aanmelden voor Team Sloepen, Team Solarboot of gaan skûtsje zeilen met Team Jonge Douwe.

Bekijk de video
Bekijk de video