1. Home
  2. yerkejunior

Yerke Junior 

 

LET OP: de startdatum van de Yerke Junior Challenge is september 2020.

De uitdaging

Hou jij van water, varen, techniek en avontuur? Doe dan mee aan de Yerke Junior Challenge en bouw samen met je klas een zeewaardig vlot!

Wat ga je doen

Yerke Junior daagt je uit om het mooiste, gaafste en meest geweldige vlot te bouwen. Samen met je juf, meester, vader of moeder maken jij en je klasgenootjes een zeewaardig vlot dat kan blijven drijven en waarmee je kan varen! Heb je nog nooit een vlot gebouwd? Met de tips van Yerke Junior gaat dat zeker lukken!

Aanmelden

Zoals je hierboven kunt lezen is de Yerke Junior Challenge nog niet gestart. Je kunt je klas aanmelden vanaf 1 september 2020. Je ontvangt dan een nieuwsbrief met meer informatie.

Over de challenge

Yerke Junior is een project van de Maritieme Academie Harlingen in samenwerking met Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke en het Fries Scheepvaart Museum. In dit project staat het vlotten bouwen met basisscholen centraal. Klassen kunnen zich aanmelden voor een wedstrijd, de Yerke Junior Challenge. Het doel van dit project is om basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 te inspireren met het verhaal van Sterke Yerke en om samen met ouders, juf/ meester en klasgenoten te leren hoe je een zeewaardig vlot bouwt. Daarnaast is er tijdens het project veel aandacht voor varen, bouwtechniek, avontuur en natuurlijk de plastic soep. 

Meer weten over dit project? Neem dan contact op via 0517 – 412300 of mail naar informatie@maritiemeacademieharlingen.nl.