Wij gaan de Elfstedentocht roeien!

18 roeiers, één sloep, non-stop. In 48 uren willen we de Elfstedentocht roeien met onze eigen heren-8 sloep Visioen. De Visioen draait mee in de jaarlijkse sloeproeiwedstrijden en was onlangs nog te bewonderen tijdens de Harlingen-Terschelling roeirace, waarbij met het deelnemende team een benoemenswaardige 24e plek werd behaald!

Het Elfsteden roei-evenement van de Maritieme Academie start op dinsdag 4 juni in de Zuidoostersingel in Harlingen. Voor deze monstertocht is een getraind team van eigen personeel, ervaren roeiers, mbo-studenten en vmbo-leerlingen samengesteld. Het doel is om met een gemiddelde snelheid van 5-8 km per uur in drie teams de volledige tocht uit te roeien. Op donderdag 6 juni zal dan de vlag met alle afgevinkte Elfsteden plaatsnamen worden gehesen tijdens het openingsevenement. Op de website sportvolgen.nl is de route en huidige locatie van de sloep te volgen. We gaan ervoor!

Meer lezen over de nieuwbouw:

Rijksmonument als huisvesting

De afgelopen 25 jaar heeft het grootste Rijksmonument van Harlingen dienst gedaan als woon- en leerplek. Leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en studenten van Nova College Scheepvaart hebben sinds 1998 tijdens hun schoolweken in de in de volksmond bekende ‘Rijks HBS’ gewoond. Het pand is toe aan vernieuwing en om tegemoet te komen aan de moderne wooneisen is anderhalf jaar gestart met de bouw van een geheel nieuwe studentenhuisvesting.

Nieuwbouw voor een duurzame toekomst

Met onze nieuwe studentenhuisvesting zijn we klaar voor de toekomst. Het moderne gebouw is veilig, duurzaam en van alle gemakken voorzien. Er is een restaurant voor het ontbijt, de lunch en het avondeten met een terras aan het water. De slaapkamers hebben een eigen badkamer met toilet. Op iedere verdieping is een gezamenlijke woonruimte waar je elkaar na de lessen kunt ontmoeten. Wie dat wil, kan vanaf klas 1 van het vmbo tot de laatste klas van het mbo terecht. De nieuwe studentenhuisvesting biedt plaats aan 150 leerlingen en studenten.

Hart voor maritiem onderwijs

Het maritieme onderwijs is volop in ontwikkeling, maar nog vaak onbekend. Ontzettend jammer, want wat heeft de beroepsgroep veel te bieden! Naast het aanleren van praktische vaardigheden, waar enorm veel vraag naar is, bereiden we vmbo-leerlingen en mbo-studenten voor op een prachtige toekomst in de maritieme sector. Met een ludiek evenement als het roeien van de Elfstedentocht willen we het maritieme onderwijs meer op de kaart zetten. Op 6 juni a.s. is de officiële opening voor genodigden.

Foto sloeproeien: Gerrit van Goor. Foto nieuwbouw: Joachim de Ruijter.