Zowel de Maritieme Academie Harlingen als zusterschool Maritiem College Velsen hebben een generator set gedoneerd gekregen van Superjacht Seawolf. Hiermee kunnen we een groot aantal opdrachten delen voor de vakken Motorenkennis en Onderhoud voor de opleiding Scheeps- en Jachtbouw en Rijn- Binnen,- en Kustvaart.

Donatie generatoren onderwijs

De Maritieme Academie Harlingen gaat op korte termijn met studenten de motor plaatsen en in bedrijf stellen. De Seawolf ligt op dit moment binnen bij ICON Yachts voor een refit. De eigenaar wilde graag deze generatoren doneren aan schoolinstelling. De Seawulf is omgebouwd tot superjacht, in een vorige carrière heeft het schip dienst gedaan als zeesleper Clyde bij rederij Smit. De hoofdmotoren in dit schip zijn nog origineel, maar zeer goed onderhouden.

Over de Seawulf

De Clyde is in 1957 gebouwd door de inmiddels gestopte Nederlandse scheepswerf J & K Smits, onderging een uitgebreide vier jaar durende refit van 1998 tot 2002, waarbij ze voor het eerst werd omgebouwd van een zeesleepboot tot luxe jacht. De Seawolf biedt plaats aan maximaal 12 gasten in zes passagiershutten, waaronder een luxe master suite, een VIP suite, twee eenpersoonshutten en twee tweepersoonshutten. Aangedreven door twee Smit Man RB666 1.500 pk motoren, heeft ze een topsnelheid van 15 knopen, een kruissnelheid van 12 knopen en een indrukwekkend bereik van 18.000 nm.