De Maritieme Academie Harlingen houdt tijdens de Dag van de Binnenvaart op zaterdag 11 november van 10.00 – 15.00 uur met opleidingsschip Prinses Máxima open schip.

De mps. Prinses Máxima, 56 meter lang, maakt langere reizen over de Rijn en in het gebied van Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen. Er is aan boord plaats voor 24 leerlingen en 4 bemanningsleden. Het schip is voorzien van alle moderne, nautische apparatuur en wordt ingezet voor de vmbo-leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen en Maritiem College IJmuiden.

Rondvaarten (30 min.)

Aan boord van het schip wordt je ontvangen door de collega’s van de Maritieme  Academie Harlingen, waaronder de kapitein en (oud-) leerlingen die graag meer vertellen over de verschillende binnenvaartopleidingen.
Ieder heel uur gaan de trossen los en is er een rondvaart in en om de Harlinger Haven. Aanmelden is niet nodig.

HR. MS. Sittard

Ook een bezoek en rondleiding op de HR. MS. Sittard is zeker de moeite waard. De HR. MS. Sittard is een ex-mijnenveger uit 1956 en beroemd van de bioscoopfilm Dunkirk. De oude dame wordt ingezet als opleidingsschip voor het Zeekadetkorps Harlingen.  De huid van het schip kan een opknapbeurt gebruiken en er is een crowdfundingactie gestart om het schip een nieuw jasje te kunnen geven: Go Fund Me | Red de Sittard.

Dag van de Binnenvaart | zaterdag 11 november 2023

10.00 – 15.00 uur

Adres: Nieuwe Willemshaven, Harlingen.

Parkeren: Westerzeedijk (gratis) of Nieuwe Willemshaven (betaald).

Foto: Joachim de Ruijter