De Maritieme Academie Harlingen breidt het aanbod aan simulatoren uit met een mobiele virtual reality simulator. Met deze simulator kunnen leerlingen daadwerkelijk rondlopen aan boord van een schip. De Maritieme Academie beschikte al over diverse binnenvaart- en zeevaartsimulatoren. 

‘Het leuke van deze simulator is dat we leerlingen hiermee echt kunnen trainen in gevaarlijke situaties die aan boord van een schip voor kunnen komen. Het is een bijzonder extra middel dat we bij de lessen in kunnen zetten’, vertelt Jeroen Scholte, docent Maritiem & Techniek aan de Maritieme Academie Harlingen. ‘Daarnaast kunnen we deze simulator ook meenemen naar gastlessen die we op basisscholen en middelbare scholen geven. Hiermee kunnen ze techniek aan boord van een schip echt ervaren.’ 

‘Wij zijn blij dat we deze mobiele virtual reality simulator toe hebben kunnen voegen aan ons arsenaal aan simulatoren. Hiermee laten we het werken aan boord van een schip meer tot leven komen. Het is een ideaal leermiddel voor de leerlingen van onze school’, aldus directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen. 

De Maritieme Academie Harlingen organiseert op dinsdagavond 18 mei een extra inloopavond. Leerlingen van de basisschool en van de tweede klas van het VMBO die hun profiel moeten kiezen kunnen dan kennismaken met VMBO Maritiem en Techniek. Tijdens deze inloopavond is de mobiele virtual reality simulator ook beschikbaar.