Wij zijn verhuisd! Na anderhalf jaar bouwen begonnen afgelopen week dan eindelijk de overdrachtsactiviteiten. En niet te vergeten de verhuizing. En wat is er veel werk verzet door iedereen. De oude Rijks HBS is nu officieel studentenhuisvesting af.

23 mei | De officiële overdracht

Op donderdag 23 mei vond een bijzonder moment plaats, namelijk de officiële sleuteloverdracht door de bouw- en installatiebedrijven die aan de nieuwbouw hebben meegewerkt. Onder andere Henk Post van Dunamare Onderwijsgroep, MAH-directeur Arjen Mintjes, directeur Henk Dedden van de Friso Bouwgroep, Gert-Marten Oldersma van Pranger Rosier en Michiel van der Linden van Lindhorst huisvestingsadviseurs ondertekenden het overdrachtsdocument. Daarbij werd nog eens benadrukt hoe prettig de samenwerking is verlopen én dat de nieuwbouw binnen het afgesproken tijdspad en binnen het budget is opgeleverd. Een uniek pand op een zichtlocatie dat prima als modern monument door kan gaan.

24 t/m 26 mei | Monsterklus verhuizing

In het weekend van 24 t/m 26 mei is met man en macht gewerkt om de verhuizing van oude huisvesting naar nieuwbouw te realiseren. Een monsterklus! Zelfs oud-personeel en hun familieleden kwamen meehelpen om de diverse panden, waarin we vanaf 1998 gehuisd hebben, leeg te trekken. De mooiste (oude) spullen zijn behouden en meegegaan naar de nieuwbouw om mooie nieuwe herinneringen te maken.

27 mei | Leerlingen en studenten wonen in de nieuwe huisvesting

Op maandag 27 mei waren de vmbo-leerlingen en mbo-studenten aan de beurt. En die konden niet wachten om hun nieuwe woonruimtes te betrekken! Leerlingen en studenten kregen hun nieuwe slaapkamers toegewezen en konden er hun eigen plek van maken. Directer Arjen Mintjes deed een openingsspeech waarna zanger Raptiel een gezellige sfeer wist neer te zetten. Na een warm welkom van teamleider Cindy Postma werd voor de allereerste keer een feestelijke lunch met soep en lekkere broodjes geserveerd voor iedereen. Ouders/ verzorgers die nieuwsgierig waren naar de nieuwbouw konden op vrijdag 31 mei een kijkje komen nemen.

Foto’s: Joachim de Ruijter