Een groep leerlingen van de Geïntegreerde Leerweg Route kwam vorige week naar de Maritieme Academie voor een tussentijdse lesweek. Voor Fonger (17) was er aan het einde van de week een mooie verrassing. Uit handen van directeur Arjen Mintjes kreeg hij het eerste certificaat Maritieme veiligheid uitgereikt.

Het profieldeel Maritieme veiligheid is een onderdeel van het Maritiem op Koers lesprogramma. Het programma is aan boord volledig digitaal te volgen via een E-learning platform. Een praktische toepassing voor leerlingen die één week naar school gaan en zes weken aan boord in de praktijk matroosvaardigheden leren. De digitalisering heeft als voordeel dat dit programma voor alle maritieme beroepen langs het water goed te volgen is.

Fonger volgt de Geïntegreerde Leerweg Route, afgekort GLR. Deze opleiding was bij de Maritieme Academie eerder bekend als LeerWerkTraject, een vmbo-opleiding waarbij werken en leren wordt gecombineerd. Bij de nieuwe Geïntegreerde Leerweg Route is nu ook het mbo betrokken. Dit zorgt voor een vloeiende overgang voor de leerling in de voorbereiding naar een mbo-opleiding niveau 2.

Gezien het enthousiasme waarmee Fonger zijn profieldeel Maritieme veiligheid heeft behaald verwachten we dat er binnenkort meerdere certificaten gaan volgen. En daarmee hopen we natuurlijk dat hij zijn diploma Matroos binnenvaart zal behalen en kan solliciteren op een mooie baan in de maritieme bedrijfstak. Veel succes!