1. Home
  2. Gezondheidsonderzoek VO

Gezondheidsonderzoek Voortgezet Onderwijs

GGD Fryslân Jeugdgezondheidszorg richt zich op de gezondheid, gezond opgroeien en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl van kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar.

Wat kunt u van ons verwachten?

Gezondheidsonderzoek in klas 1 vmbo
Alle jongeren uit deze klassen krijgen een uitnodiging voor een gezondheidsonderzoek. Vooraf krijgt uw kind een vragenlijst om in te vullen. Daarna volgt een gesprek met een verpleegkundige over hoe het gaat op school, thuis, contact met leeftijdsgenoten, gedrag en leefstijl zoals roken en alcohol drinken. Uw kind wordt gewogen en gemeten. Er is veel ruimte voor vragen van uw kind.

Gezondheidsonderzoek in klas 3 vmbo of klas 4 havo/vwo
Uw kind vult in de klas een digitale vragenlijst in over gezondheid, hoe het gaat op school, thuis, contact met leeftijdsgenoten, gedrag en leefstijl zoals roken en alcohol drinken.
Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijst kan uw kind worden uitgenodigd voor een gesprek met de verpleegkundige.

Kortdurende begeleiding
Als het nodig is, krijgt uw kind voor een korte periode begeleiding van de verpleegkundige. Soms wordt een jongere doorverwezen voor hulpverlening. Dit gaat in overleg met ouders/ verzorgers.

Gesprek op eigen verzoek
U en uw kind kunnen een extra onderzoek of gesprek aanvragen. Dit kan rechtstreeks via de verpleegkundige, via de mentor of via 088 – 22 99 444.

Spreekuur op school
Uw kind kan op eigen initiatief of op advies van een docent naar het inloopspreekuur van de verpleegkundige. Dit kan zonder afspraak .Op het spreekuur kunnen jongeren terecht met vragen over zijn/haar gezondheid.

Meer informatie en vragen
Wanneer u vragen hebt of als u zich zorgen maakt over een leerling, dan kunt u altijd bellen met de verpleegkundige of jeugdarts van de school. Een leerling kan ook contact met ons opnemen: 088 – 222 99 444.