Zanger van De Hûnekop en presentator Emiel Stoffers is op zaterdag 4 februari aanwezig bij het Open Huis van de Maritieme Academie Harlingen. Emiel presenteert momenteel het programma Skipsbou foar Begjinners op Omrop Fryslân en is het gezicht van de campagne Kom aan Boord. De Maritieme Academie Harlingen is de enige vmbo-school in de regio die de uitstroomrichting Scheeps- en Jachtbouw aanbiedt. Omdat Emiel in het verleden op een werf heeft gewerkt voelt hij zich daarom ook thuis in de maritieme wereld.

Kom aan boord

Emiel werkte meer dan 10 jaar in de scheepsbouw. In combinatie met zijn populariteit is hij het ideale gezicht voor deze campagne. “Ik heb altijd veel plezier gehad op de werf en heb nog steeds liefde voor het vak”, geeft de zanger aan. De Kom aan Boord campagne hoopt jongeren te enthousiasmeren om een opleiding richting maritiem te doen en biedt daarnaast veel kansen voor werkzoekenden en zij-instromers.

Meet-and-greet

Stoffers is op zaterdag 4 februari van 11.00- 14.00 uur aanwezig bij het Open Huis van Maritieme Academie Harlingen. Er is de gelegenheid om met hem in gesprek en op de foto te gaan. Ook laat hij zien wat je allemaal kunt doen in de praktijklokalen.

Fotobijschrift: Behind the scene’s bij Skipsbou foar Begjinners, Emiel leert perfect zagen. Foto: Bart Volbeda // Hatogkroller).