Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de opleidingen VMBO Maritiem & Techniek en MBO Maritiem van het ROC Nova College is er op zaterdag 8 februari van 10.00 tot 15.00 uur een OpenHuis in Harlingen. Zit jij in groep 7/8 van de basisschool, ben je vmbo’er, mbo’er of gewoon nieuwsgierig? Kom dan naar het OpenHuis!

OpenHuis: een maritieme beleefdag

Het OpenHuis is een maritieme beleefdag voor iedereen. Er zijn rondleidingen door de school, de huisvesting en het simulatorcentrum. We geven voorlichting over de opleiding VMBO Maritiem & Techniek en mbo-opleidingen van Nova College Maritiem. In de vaklokalen kun je meedoen aan verschillende doe-activiteiten, proeflessen volgen en je kunt de docenten vragen stellen bij de informatiepleinen. Studenten mbo kunnen zich oriënteren op de bedrijvenmarkt en een voorlichting bijwonen over de binnenvaart- en zeevaartopleidingen.

Laura Dekker en Sterke Yerke

Dat je met doorzettingsvermogen niet alleen je opleiding haalt, maar ook in staat bent om andere avonturen aan te gaan vertellen de sprekers je tijdens het OpenHuis. Laura Dekker was 14 jaar toen ze alleen de wereld rond zeilde. Met haar stichting als basis is ze zeer gemotiveerd om haar passies, dromen en levenslessen te delen met de volgende generatie. In 1979 voer Sterke Yerke met een simpel zeilvlot over de Atlantische Oceaan om olievervuiling te onderzoeken. Nu krijgt het project een vervolg om meer aandacht te vragen voor de plastic soep in de oceanen.

Modern maritiem onderwijs

De Maritieme Academie Harlingen biedt ruim 200 jaar maritiem onderwijs aan in Noord-Nederland. Wij gaan mee met de ontwikkelingen in de sector en investeren in techniek en moderne leermiddelen. Zo is er een apart simulatorcentrum, met geavanceerde binnen- en zeevaartsimulator, een nieuw mechatronica lokaal en investeert de school in duurzaam varen. Er zijn veel doorstroommogelijkheden voor jongens en meiden met een diploma voor de binnenvaart, zeevaart en scheeps- en jachtbouw.

Naar het programma >

Kom vrijblijvend langs, je bent van harte welkom!